Alan erityistuntemus

Matkailu- ja ravintola-alaan liittyy monia lainalaisuuksia, jotka tunnemme läpikotaisin alan ollessa yksi vahvuuksistamme. Asiakkainamme on laaja joukko matkailu- ja ravintola-alan eri kokoisia yrityksiä. Olemme olleet myös mukana monissa alan kehitys- ja investointihankkeissa, joten pystymme olemaan monella tapaa apunasi.

Laptop with blank screen on table.

Matkailu- ja ravintola-alan erityispiirteitä

Monet eri arvonlisäverokannat, mukaan lukien marginaaliverotus on meille tuttuakin tutumpaa. Alaan liittyvät suoriteperusteen haasteet ja ajankohta palveluiden käyttämiseen, on huomioitava tulona oikea-aikaisesti tuloslaskelmassa. 

Useat eri maksutavat, kuten ennakko-, verkkokauppa- ja käteismaksut ja lahjakortit sekä eri varausjärjestelmät on huomioitava ja selvitettävä eri tasetileillä. Huolehdimme myös suoritusten seurannan. Matkailu- ja ravintola-alan eri järjestelmät integroituvat taloushallinnon järjestelmiimme, joten data saadaan liikkumaan eri järjestelmien välillä sujuvasti. Tarpeen mukaan pystymme myös noutamaan tarvittavat raportit suoraan asiakkaamme järjestelmistä. 

Alan käytänteet

Seuraamme tapahtumia eri laskentakohteilla tarpeen mukaan sesongeittain tai jopa tapahtumittain. Autamme sisäisessä laskennassa, seuraamme eri tuoteryhmien katekehitystä sekä ymmärrämme varastokirjanpidon tärkeyden. 

Oheispalveluiden myynti kuuluu usein toimialaan, ja kokonaispalvelut myydään pakettihintaan. Kustannusrakenne oheispalveluineen kirjanpidon avulla tukevat oikeanlaista hinnoittelua. 

Olemme olleet mukana lukuisissa alan investointi- ja kehityshankkeissa. Hoidamme ammattitaidolla rahoitus- ja maksatushakemukset sekä rakentamisinvestointeihin liittyvät urakka- ja rakentamisilmoitukset. 

Matkailu- ja ravintola-alaan liittyy monenlaista ilmoitettavaa ja jouheva viranomaisyhteistyö sujuvoittaa tekemistä monella tapaa. Erilaiset lupahakemukset tai anniskeluun liittyvät vuosi-ilmoitukset hoituvat meiltä rutiinilla. 

Työntekijöiden palkanlaskenta eri TES-tulkintoineen sujuu kokemuksella ja ammattitaidolla.

Lue lisää aiheesta

Arvonlisäverotuksen verokanta muuttuu
13.6.2024

Arvonlisäverotuksen verokanta muuttuu

Valmistauduthan muutokseen hyvissä ajoin ja varmistat käytössäsi olevien järjestelmien toimivuuden.  Kasasimme oheen vinkkejä ja huomioita…
Toimistojen kesän aukioloajat
28.5.2024

Toimistojen kesän aukioloajat

Kesä tuo muutoksia toimipisteidemme aukioloaikoihin. Toimipisteemme ovat auki 24.6.-11.8. välisenä aikana maanantaista torstaihin, ja perjantaisin…
Ohjelmistot
28.5.2024

Ohjelmistot

Teitä kuunnellen, olemme laajentaneet ohjelmistoyhteistyötämme ja ottaneet käyttöön mm. Netvisor -järjestelmän. Voit valita sinulle parhaiten…

Meitä suosittelevat

Katso kaikki